Топ 10 найперспективніших мов програмування

В цьому блозі я розповім вам про 10 найкращих на мою думку мов програмування, які варто буде вивчати у 2017 році.
І так почнемо:
10 місце:
Objective-C. Заснований на базі легендарної мови C з певними модифікаціями. Також широко використовується в Apple. Використовується в основному у Mac OS X та GNUStep — середовищах, розроблених на основі стандарту OpenStep, та Cocoa — бібліотеки компонентів для розробки програм. Програму на Objective-C що не використовує цих бібліотек можна скомпілювати для будь-якої платформи, яку підтримує gcc компілятор з підтримкою Objective-C.
                                 9 місце займає:
 С. Оригінальна мова С була розроблена ще в 1972 році і залишається популярною дотепер. Вона стабільно працює на базі будь-якої комп’ютерної платформи. Зрозуміла програмістам у всьому світі.

       8 місце у:
С# (C Sharp). Розроблено компанією Microsoft. Має деяку схожість з роботою Java.
7 місце:
 CSS. (Повна назва – Cascading Style Sheets, Каскадна таблиця стилів). Ця мова застосовується для розробки макетів web-сторінок. Багато сучасних мобільних додатків і сайтів написані на CSS c елементами JavaScript і HTML.
Cвоє 6 місце займає:
 C++. Вперше розроблений в 1983 році в якості заміни для оригінальної мови програмування С. Дуже популярний серед великих компаній. Microsoft Windows, Google Chrome і навіть програми для винищувачів написані на С ++.
5 місце:
PHP. Ця мова програмування на сьогоднішній день дуже поширена. Великі сайти, такі як WordPress, Facebook, Yahoo використовують саме її. Т тим не менше, є і ті, хто вважаються таку популярність PHP незаслуженою.
 4 місце займає:
 Ruby. Цій мові вже 25 років, проте, розробники по всьому світу продовжують застосовувати її з задоволенням. Особливою популярністю користується Ruby on Rails для створення додатків.
Бронзу займає:
Python. Розроблено в 1989 році. Програмісти вважають його одним з найлегших. Крім того, саме з нього рекомендують починати освоєння азів програмування.
Срібло:
Java. Займає лідируючі позиції в світі. Спроектовано 1991 року як основу для смарт телевізорів. Сьогодні на Java створено безліч програм, в тому числі – і мобільна операційна система Android.
По праву перше місце займає:
JavaScript. Найпопулярніша сучасна мова програмування. Саме на ній працює більшість сайтів. Проте, іноді JavaScript є причиною повільного фукнціонірованія браузерів і небезпеки для всієї операційної системи.


Це був мій топ 10 найперспективніших мов програмування. До зустрічі на нових блогах.

Коментарі